VANLIGA FRÅGOR

Vanligt förekommande frågor

Var kan jag köpa klockan?

SENIORKLOCKAN säljs via vår webbutik eller via safekid.se

Är den bekväm?

Vi har arbetat hårt för att göra klockan så liten, lätt och bekväm som möjligt. Klockan har även en extra mjukt silikonband.

Hur lång tid tar det att ladda klockan?

Det tar cirka 2 timmar att gå från 0 till 100%.

Är klockan vattentät?

Ja, klockan är vattentät (IP67). Men man ska ej att ha klockan på sig vid bad, simning eller duschning, då klockan kan utsätts för mer vatten under en längre period än vad som föreskrivs. Vår rekommendation är att INTE bada eller duscha med klockan, och inte utsätta den för mycket vatten.

Fungerar GPS klockan utan simkort?

Nej, klockan positionerar sig via GSM-nätet och kräver ett laddat simkort med Tal/SMS/Surf. Simkortet måste laddas på med värde av köparen.

Fungerar den överallt i Sverige?

Ja, klockan kopplas till det starkaste nätverket i området. Detta minskar antalet nätverksfel till ett absolut minimum.

Vi uppmuntrar dig att ringa testsamtal under din första vecka och kommer gärna återbetala dig om ditt hem inte är täckt.

Är det någon månadsavgift för klockan och appen?

Nej. Våra klockor levereras utan månadsavgifter. Det enda du betalar utöver inköpet av klockan är kostnaden för den Tal/SMS/Surf som du laddar på simkortet som sitter i klockan.

Klarar klockan av kyla?

Ja. Det är främst klockans batteri som är den känsliga delen och våra klockor ska klara ned till -20 grader enligt våra leverantörer.

Är klockan säker?

Ja. Vi har med intresse följt diskussionerna kring GPS klockors säkerhet i olika media och vi konstaterar att inga av våra klockmodeller har förekommit i dessa tester eller diskussioner.

Vad är historien bakom Seniorklockan?

Vi har hjälpt seniorer med GPS klockor och larm i många år. Ofta hänger traditionella larm på baksidan av sovrumsdörren eller är undanstoppade i en låda. Vi upplevde att människor inte nöjer sig med en stor röd knapp och att fastna hemma i en ”säker zon”. Därför vill vi erbjuda bra GPS klockor för seniorer med Seniorklockan.se

FRAKT & RETURER

Hur skickar ni min order?

Vi levererar fraktfritt inom Sverige med DHL Servicepoint. Ditt paket levereras till ditt lokala DHL Servicepoint ombud och ett SMS skickas när paketet finns för klar för upphämtning. Du behöver alltid en giltig legitimation vid upphämtning, samt sändningsnummer.

Hur snabbt skickar ni min order?

Vi packar alla mottagna orders så fort vi har möjlighet och normalt skickas dina varor inom 7 dagar. efter att vi mottagit din order. Oftast skickar vi din order samma dag som den inkommer, eller nästföljande dag. Försändelsen tar normalt 1-3 arbetsdagar att leverera.

Kan jag returnera klockan?

Ja, men skicka aldrig en retur till oss utan att först kontakta oss. Vår kundtjänst tar emot ärendet och återkommer med returanvisningar.